- stjecanje znanja iz: ugostiteljstva, pripremanja koktela i drugih alkoholnih i bezalkoholnih pića, zaštite na radu i osnovnih pojmova vezanih uz pravne poslove i radno zakonodavstvo, koje polazniku omogućuju uspješno obavljanje poslova u ugostiteljskom objektu.
- Stjecanje vještina i sposobnosti za: obavljanje poslova pripremanja koktela i drugih alkoholnih i bezalkoholnih pića u hotelima, restoranima i caffe barovima.
Program i posluživanje barskih mješavina
Program se donosi radi potrebe formalizacije vještina i znanja koje pojedinci posjeduju iz prethodnih praktičnih iskustava na ovim poslovima; radi zapošljivosti (konkurentnosti pojedinca na tržištu rada s obzirom na potrebne kompetencije u ostvarenju početnog zaposlenja i njegovog zadržavanja).
- trajanje programa ukupno: do 2,5 mjeseci (122 sata)
- obrazovni program provodi se u radne dane tjedna i to prema tjednoj satnici koja iznosi 20 sati teorijske nastave ili najmanje 30 sati praktične nastave.
- oblik izvođenja nastave: redovna nastava
- teorijski dio programa izvodi se: redovnom nastavom
- Mjesto izvođenja nastave: Vinkovci – matična ispostava
- Praktični dio nastave obavlja se: u praktikumu Tehničkog učilišta pod vodstvom i nadzorom profesora struke.
- završena srednja škola smjera turizam i ugostiteljstvo ili
- neka druga srednja škola uz minimalno radno iskustvo od 1 godine u posluživanju hrane i pića, te najmanje 18 godina starosti.
Završna provjera znanja i vještina realizirat će se po završetku teoretskog i praktičnog dijela nastave pred imenovanim ispitnim povjerenstvom od minimalno tri člana.
Po završetku programa polaznicima se izdaje uvjerenje o osposobljenosti za obavljenje poslova BARMENA/ICE I KOKTEL MAJSTORA/ICE.
Organiziranje cateringa
Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije Organiziranje cateringa provodi se redovitom nastavom u trajanju od 150 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 35 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 100 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 15 sati.
Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija, kao i u prostorima poslodavaca.
U program osposobljavanja može se upisati osoba koja ima:
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 (kuhar, konobar, slastičar)